Bukkehornsfrø

Trigonella foenumgraecum L.

Bukkehornsfrø stabiliserer blodsukkeret og virker fantastisk godt imod Type 2 diabetes. De hjælper til at holde sukkertrangen i ave, når du er på slankekur, og de virker både styrkende på musklerne og udrensende.

Bukkehornsfrø er også et fint supplement i en diæt til behandling af lettere forhøjet kolesterol i blodet. De indeholder to af de essentielle sukkerstoffer, som medvirker til kommunikation imellem cellerne, og bukkehornsfrø har derfor betydning for hele vort velbefindende.

Tidligere blev frøene brugt i omslag til sår der ikke vil hele, og en grød indpakket i viskestykker blev lagt på betændte sår. Bukkehornsfrø bruges i karryblandinger, og du kan sagtens kende dem på deres karakteristiske duft. Knus dem i en morter og brug dem i risretter, eller prøv at blande dem i madbrød.

Aktive indholdsstoffer:

Steroidale saponiner, polysakkerider (galactomannan, mannose, xylose), rige på de essentielle aminosyrer tryptophan og lysin, 4-hydroxyisoleucin, coumariner, flavoner, steroler, lecithin og cholin. 7-9% af frøene består af fedtstoffer, hvoraf mere end 90% er umættede.

Dosering:

Hele frø: 2g knuses og indtages 3 gange dagligt.

Udvortes:

50g pulveriserede frø koges med 2½dl vand i 5 minutter. Grøden pakkes i et rent viskestykke og bruges til kompres.


Urter

Brændenælde
Bukkehornsfrø
Citronmelisse
Djævleklo
Gyldenris
Hvidløg
Hvidtjørn
Hyld
Kamille
Kulsukker
Lægestokrose
Marietidsel
Morgenfrue
Padderokke
Pebermynte
Persille
Rødkløver
Røllike
Rosmarin
Salvie
Solhat
Timian

 


Google